14 Aralık 2015 Pazartesi

"Bir kediyle geçirilmiş zaman asla vakit kaybı değildir"

Bence bir evi ev yapan unsurlardan biri de 'kediler'dir. Evet belki özgürlüklerini kısıtlıyoruz ama sokaktaki hayvanlara yapılan işkenceleri gördükten sonra "evde kalman daha iyi kara gözlüm" diye seviyorum bizim Kontes'i şahsen.. Kendisini sokakta koruyamayacak hayvanlara evde bakılmasından yanayım. O kadar çok özellikleri var ama bir kaç tanesini sıralayayım istedim,

                 



           Ailurophilia, "kedi aşkı" demektir. 






       Yavru kediler büyüdüklerinde özellikle mutlu olduğu anlarda, annesini emdiği döneme bir özlem olarak masaj hareketini yapar.Bu davranış kedi masajı olarak da bilinir. Her kedi bunu yapmayabilir. masaj yapan kedilerde de bu olumlu duygu durumunun göstergesidir.



Yavru kedileri annelerinden ayırmayın, çünkü anne sütünden başka bir şeyle beslendiklerinde bağırsak düğümlenmesinden ölüyorlar. 




Kediniz ses tonunuzdan ne söylediğinizi anlar. Onlarla konuşabilirsiniz! Mesela bağırdığınızı çok iyi anlarlar.





Kedilerin yanak tüyleri bıyıkları kadar uzarsa ya da fazla kilodan yanakları şişmişse, yön duygularını şaşırabilirler.




Kediler, uykuyu en seven memelilerdendir. Günün 16 saatini uyuyarak geçirirler. Bazıları kedilerin yürürken bile uyuyabildiklerini söyler. Bununla birlikte kedilerin en aktif olduğu saatler, akşam saatleridir.




Kedilerin bıyıkları hem dengelerini sağlar hem de kediler bıyıklarını bir aralıktan girip giremeyeceklerini ölçmek için kullanır.




Kediler yalnızca patilerinden terlerler.



Kediler uyanık kaldıkları zamanın 1/3 ünü kendilerini temizleyerek geçirirler.




Ve son olarak diyoruz ki ; #SATINALMASAHİPLEN







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder