28 Ekim 2015 Çarşamba

Öfkeme Hakim Olamıyorum A Dostlar

Ben öfkeme hakim olabiliyorum diyen varsa, beri gelsin.

Yaklaşık son 2 senedir acayip bir öfke kontrol sıkıntısı yaşıyorum. Son 1 yılı anlarım iş güç şehir değişikliği vs. Ama ya daha öncesi? Temelleri daha önceden atıldı yani bu problemin ve de aşmak gittikçe zorlaşıyor gibi hissediyorum. Zaman geçtikçe, daha sakin bir insan olmam konusunda kendimi telkin ettikçe işler daha da sarpa sarıyor gibi..

İnsanın sinirden, dişlerini sıkmaktan çatır çutur sesler gelir mi çenesinden. Geliyor vallahi. Belki de başka bir sağlık sorunum var çenemde ama benim haberim yok. Yetkili bir abi varsa bunu okuyan beni bi aydınlatırsa sevinirim yani.


Şimdi ben öfkeleniyorum falan filan da ulan insanlar siz de biraz hareketlerinize dikkat etseniz, adam  olsanız akıllı olsanız olmaz mı yani.. Sizinle uğraşmak zorunda mıyız? 

Köpekler.

Sevgiyle kalın.. 


21 Ekim 2015 Çarşamba

Bizim O ses belli oldu!

Dün belgesel izlemeye (!) ara verdiğim bir ara tv8’deki o ses türkiye’yi izledim. (normalde tv bile izlemem, izlesem de hep belgesel yani her Türk genci gibi) Aziz Kiraz diye bir arkadaş geldi. Görüntü, el kol hareketleri, mimikler vs bana aynı anda hem Yılmaz Morgül’ü, hem Tarki’yi hem de Bülent Ersoy’u izliyormuşum gibi hissettirdi.(ve daha bir sürü şey)

Bu arkadaş daha 17 yaşında yahu. O nasıl kendine güvenli duruş, nasıl bir gülümseme, nasıl güzel kendini ifade etme. Ses konusunda da tartışmasız şimdiye kadar duyduklarımızın en iyisi! Tarzı, uslubu, kibarlığı ve tabi ki sesi ile benim gönlümü fethetti şahsen. Acun’un yeni reyting kaynağı ve de yarışmanın birincisi bana göre belli oldu.  Bence artık diğerlerini dinlemesek de olur.


Yani diyeceğim o ki ; birinci belli ikinci kim Acuncum.?




18 Ekim 2015 Pazar

Ev sahibimle Pazar Pazar delirmeceler..


  Bir ev sahibesi düşünün, dominantlığı ve domestikliği her hücresinde yaşayan. 40 küsür yaşında, temizlik görevlisi ve dişinden tırnağından arttırarak 2 tane ev almış , evde ne derse onun sözü geçiyor falan filan. Buraya kadar bir sıkıntı yok hatta helal olsun, azmi çalışkanlığı ibret verici hatta al çoçuğuna,torununa hayat dersi diye anlat..
  Neyse, zamanında çok sefalet çekip bi anda 2 ev sahibi olmaktan mıdır yoksa malum partili olmaktan mıdır veyahut mahalleli gazına gelmekten midir nedir, nasıl bir beyin yanması yaşadı orasını tam olarak bilemiyoruz ama bir akşam arar ve der ki “kiraya %25 zam yapmaya karar verdim, çünkü her yerde  öyleymiş.” Anlık şokla cevap veremedik tabi bi düşünelim dedik ama düşününce yasal zam oranının %10 bile olmadığını öğrendik ve sonra başladı şenlikler.
  Sayın devlet dostu,hak yemez aşırı müslüman ev sahibimizin gelir vergisi ödemediğinden şüphelenirken üstüne bi de bize böyle bir gol atmaya çalışması haliyle bizi çileden çıkardı ve başladık kontratak çalışmalarına.. Araya tanıdıkları sokarak fiyatta bir düşüş sağladık ama aşırı zekice(!)  ve de köylü kurnazlığı diye tabir edilen bir hamleyle tekrar atağa geçti bizimkisi.
  Yeni bombası ne olsa beğenirsiniz?
  Sözleşme bitiş tarihini öne çekmeye çalışmacalar .?. Elimizde sözleşme, bin tane dekont vs varken harikulade eşini de yanına takmış, kendilerini 1o ay önce altına imza attıkları sözleşme tarihinin yanlış olduğuna inandırmış ve de kapımıza dayanmışlar.
  Ben o 1 aylık kirayı size yedirmem, siz avucunuzu ya da havucunuzu yalayacaksınız pis cahiller.
Bunu da buraya yazayım da sonra okur neşelenirim.

  See you later canlar..